Over ons

Martian Slagter

Martian werkt als consultant en coach en is altijd nieuwsgierig naar de mensen in veranderingsprocessen. Na haar studie pedagogiek aan de RUG heeft zij diverse werkplekken gehad en hierin veel veranderingsprocessen begeleid. Zowel op individueel niveau als ook in teams en organisaties als geheel. Zij doet nu promotieonderzoek naar ‘Baanbrekende Professionals’ in wijkteams van het sociaal domein. 

Zij vindt ‘Home & Place making’ een hoopvolle manier van denken en doen. Het geeft mogelijkheden om met een open mind naar de verhalen van mensen te luisteren. Wat vinden zij belangrijk, waar zit hun grootste verlies en ook waar ontstaan nieuwe mogelijkheden om het leven weer eigen te maken. Niet alleen geeft het zorg- en hulpverleners een nieuwe manier van denken en doen, ook geeft het beleidsmakers en beslissers in organisaties nieuwe invalshoeken en keuzemogelijkheden.

Grenzenwerk

Martian doet nu promotieonderzoek naar baanbrekende professionals in wijkteams van het sociaal domein. Ze onderzoekt hoe professionals in wijkteams in hun werk omgaan met hun idealen, doelen en grenzen die ze tegenkomen als hun werk willen verbeteren. Daarbij kijkt zij ook naar de daarmee samenhangende ontwikkeling van hun professionele identiteit.