Over ons

Ant Lettinga

Ant heeft als fysiotherapeut in de revalidatiezorg gewerkt en is theoretisch geschoold in de medische en empirische filosofie. Ze zet als actieonderzoeker haar praktische en theoretische kennis om in leer- en verandertrajecten op het revalidatie, zorg en sociaal domein.

Passie

Haar passie is vertaalslagen maken tussen theorie, onderzoek en praktijk. Maar dat niet alleen. Ook tussen verschillende wetenschapsgebieden zoals de revalidatie en ruimtelijke wetenschappen, tussen verschillende onderzoek-benaderingen zoals een ‘evidence-based’ en participatieve aanpak en tussen verschillende leefgebieden zoals een klinische en thuisomgeving.

Verschil maken

Ze zoekt daarbij naar verschillen in termen, theorieën, methoden, technieken en contexten en hoe die met elkaar samenhangen. Deze aanpak van ‘verschil maken’ helpt het onzichtbare, het stille, het verborgene, het onterechte en het onverwachte naar boven te halen en bespreekbaar te maken. Wil je van haar onderzoekservaring gebruik maken, dan is ze beschikbaar als  sparringpartner (ant_lettinga@hotmail.com).

NAH

Een doelgroep die telkens terugkeert in haar werk zijn mensen met ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ (NAH). Wat maakt het ‘thuis-maak-proces’ anders voor deze doelgroep in vergelijking met bijvoorbeeld nieuwkomers of jongeren die na een verblijf in een instelling hun leven weer willen oppakken? En wat leren we in praktische en theoretische zin van dit soort vergelijkingen? Dit zijn vragen die centraal staan in het actieonderzoek dat ze samen met andere onderzoekers,  beroepskrachten en ervaringsdeskundigen in verschillende organisaties heeft uitgevoerd.